The Asylum

Grundhistorien: 1800-tal, en kvinna vaknar upp på en institution (the asylum) och tror sig veta vem hon är, men snart blir hon varse att alla runt omkring menar att hon är en annan.  

Det skulle ju kunna bli så bra. Historisk roman, gotisk, ruvande byggnad, mysteriet. Och ändå blir det så djupt…tråkigt. Jag somnade när jag läste den, tror aldrig att det hänt tidigare. Jag gillade inledningen men det fanns nog en anledning att den blev liggande med bara 30 sidor lästa i ett år. Nu har jag segat mig igenom den men nej, jag hoppas att The seanse av samma författare, som jag har i bokhyllan väntandes, är bättre. Mycket bättre!

[su_note note_color=”#fcfcf0″]
THE ASYLUM, John Harwood
Houghton Mifflin Harcourt, 2013

Andra som skrivit om bokenGoodreads[/su_note]

2 svar på ”The Asylum”

    • Ja, visst låter det som ett perfekt upplägg!?! Jag upplever den som tråkig för att den totalt tappar fart en liten bit in i handlingen. Jag tror att ett problem också är att den utspelar sig på sjukhuset utan att författaren lyckas göra miljön särskilt spännande/spöklik/gåtfull. Jag kände att jag snabbt slutade bry mig om personerna och sökandet efter gåtans lösning. Och sen somnade jag 😉

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.