16 april 2024

Mera vego

Jag har länge närt en önskan att lägga fler vegetariska rätter till min reportoar. Tidigare har jag haft typ pannkakor och en spenatsås som förvisso är sjukt god men blir lite tråkig i längden. Jag är inte vegetarian men jag vill gärna äta vegetariskt ibland, och hitta sätt att få i mig grönsaker vilket jag är lite (läs: mycket) dålig på. 

Jag gick ut dumdristigt hårt med den här boken. Enda sättet att recensera en kokbok är att äta sig igenom den tänkte jag och gjorde en tvåveckorsplanering. Men det går inte att introducera fjorton nya rätter på raken, och definitivt inte de första två veckorna tillbaka på jobb och i skola. Eller när en introducerar en ny blogg och återupptar skrivandet av den gamla. Så jag har inte lagat mig igenom Mera vego. Men jag har läst igenom alla recept, skrivit listor för framtiden, och så har jag ätit min nya favoriträtt. Så sjukt gott!

Vi har testat:
Blomkålssoppa med äppelpannkakor – gott, barnen åt mest pannkakor men det var inga sura miner över soppan heller trots att jag avslöjade innehållet.

Mangowraps – sonen vägrade och fick wraps med köttbullar och vindruvor istället, så bedriver vi verksamhet här.. Jag och maken gillade men minuspoäng utdelades för överdos av mango vilket förstås är kockens fel. Konstaterade att allt med kikärter är gott!

Canneloni med svamp – underbart gott! Lite meckigt att göra när en kommer på halv sju på kvällen vad det är som ska svängas ihop men så värt det – superdupergott!

Bolognese – vardagsgott med en massa linser jag aldrig ens hört talas om tidigare men storgillade. Ett av barnen tyckte till och med att det var “lite gott”, det är lika med toppbetyg i den här familjen.

Jag är väldigt glad i den här boken, allt om vi testa har varit väldigt gott, den är snygg, lättbegriplig och inspirerande. Jag har fått hantera lite råvaror som jag aldrig varit i närheten av tidigare, och så har jag fått lära mig vad canneloni egentligen är. Allt som allt har mitt möte med Mera veggo varit en lyckad affär. Vi kommer träffas ofta framöver.

[su_note note_color=”#fcfcf0″]
MERA VEGO – MAT FÖR HELA FAMILJEN, Sara Ask & Lisa Bjärbo
Ordfront förlag, 2014

Andra som skrivit om boken: *Ingen? Hojta till om du vet någon som skrivit!*[/su_note]

 

6 tankar på “Mera vego

    1. Testa den, det är en av de mest inspirerande kokböcker jag hittat (och jag plöjer ganska mycket kokböcker!), och så blir det som sagt gott. Rekommenderas!

  1. Ett tag åt vi vegetariskt en dag i veckan, men sedan kom vi av oss. Kanske läge att ta upp det projektet igen! Hösten är ju verkligen årstiden för vegetarisk mat med rotfrukter, svamp med mera.

  2. Har inte recenserat, bara lovebombat den på instagram..! 😀 Den är verkligen så inspirerande och lätt att ta till sig!
    Hälsar en som hellre äter maten än lagar den ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.