Superhjältar var det här!

Nämen hörrni, visst måste vi väl ha en temadag i höst också!?! Jag tänker såhär att den tjugonde oktober släpps Joss Whedons senaste serie Agents of S.H.I.E.L.D på dvd. Den ska jag naturligtvis se men för att få ut något av det hela så måste jag bekanta mig med Marvelfilmernas fantastiska värld först. Alltså blir det ett maraton av Iron man, Captain America och alla filmer som ingår i Avengersserien, i rätt ordning. Och detta måste naturligtvis rapporteras här sen, vad sägs om en superhjältesöndag den 19 oktober? Då borde jag ha hunnit titta och om ni vill vara med och skriva hinner ni också göra det. Jag tänker skriva en hög med inlägg om filmerna förstås men också lite annat smått och gott. Det är fritt fram att skriva om allt som på minsta sätt kan kopplas till tecknade serier, superhjältar eller annat relaterat som du vill skriva om. Vill du vara med? Maila mig (fiktivahelena@gmail.com) så knåpar jag ihop ett schema och mailar tillbaka med en tid. Senast 16/10 vill jag ha din anmälan.

6 svar på ”Superhjältar var det här!”

 1. håller med, rolig idé! men jag har tyvärr inte heller möjligt att delta…

  jag tycker jättemycket om agents of s.h.i.e.l.d! började se den helt utan förväntningar och utan att ha sett nån av marvelfilmerna först, inte läst serierna heller, och ändå fastnade jag 🙂 därför skulle jag vilja påstå att man inte alls behöver ha sett filmerna först, även om det naturligtvis tillför en extra dimension. jag gillade tv-serien så mycket att jag började se filmerna efteråt, nu i säsongsuppehållet 🙂

  jag skulle vilja uppmuntra dig att inte döma serien så hårt i början, utan fortsätt se och lita på att mycket som verkar lite märkligt i början får sin förklaring i senare avsnitt. tänk också på att tv-serien ju är synkad med filmerna, och eftersom att det blev vissa förseningar på filmfronten så påverkade det tempot i serien också… men jag tyckte de löste det jättebra.

  jag ser fram emot att dvd:n kommer ut, ska bli roligt att se om 🙂

  Svara
  • Tack för tipset om tittningen, jag ska absolut ha tålamod med långsamhet och annat, det är ju Whedon och med honom är jag utrustad med oändligt tålamod 🙂

   Jag tror inte heller att en behöver se filmerna först men eftersom jag väntar på dvd-släpp så tänkte jag att jag kunde fylla väntetiden med lite fördjupning. Och jag är väldigt glad för det eftersom de flesta filmerna är så mycket bättre än jag förväntat mig. Det ska bli jättekul att diskutera detta under Superhjältesöndagen, i inlägg och kommentarer!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.