20 april 2024

Revolt

Jag läser inte särskilt mycket renodlad Science Fiction, precis som jag läser väldigt lite renodlad fantasy. Men jag gillar dystopier och Lisa Rodebrands Revolt är definitivt en dystopi…

I framtiden har klykonerna förslavat mänskligheten. Andre möter Caroline och de inleder en resa för att förändra världen och för att hämnas. Det är rymdskepp och rått och våldsamt och dramatiskt hela vägen. Och än viktigare, det är riktigt välskrivet. Språket flyter, vilket inte alltid är fallet för egenutgivna romaner (Revolt gavs först ut som egenutgivning), och berättelsen är också bra uppbyggd. 

Visst är det mycket blod och våld men det är så jag inbillar mig att bra sf också kan vara. Det är ett effektivt sätt att visa det hårda och monotona i den skrivna verkligheten. Min enda egentliga invändning (förutom att Caroline gärna fått vara lite tuffare och tagit mer plats) är att det ibland blir lite rörigt på grund av alla människor som jag ska hålla ordning på och ur vilkas synvinkel jag ska se skeendet. Ibland hänger jag inte riktigt med helt enkelt. Men för det allra mesta går det bra ändå.

[su_note note_color=”#fcfcf0″]
REVOLT, Lisa Rodebrand
Fantasi-förlaget, 2014

Andra som skrivit om bokenFantasygrottan, Spektakulärt[/su_note]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.