Vad jag läser

Så här efter bokmässan, tillbaka i vardagen, tycker jag det är dags för en liten avstämning. Den här enkäten brukar cirkulera, jag läste den senast hos Enligt O

Just nu läser jag:

Vid sängen: Edith Södergrans samlade dikter, inköpt på mässan och inspirerad av ett seminarium läser jag nu några dikter per kväll, njuter och minns.

Vid soffan: Där läser jag inte, där slötittat jag på netflix…

På jobbet: Jag har inte lästid i min arbetstid (nej, bibliotekarier har oftast inte det!) men för jobbets räkning läser jag dystopier som ska tipsas på webbsidan i höst, började precis med Marlen Haushofers Väggen.

Utmaningsbok: Jag ska precis börja på en av månadens tre på tre-böcker, Mästaren av Colm Toibin.

I läsplattan: Flickor som skimrar, och den är väldigt obehaglig och bra!

Borde börja med: Fjärde riket som vi ska bokcirkla på Kulturkollo.

Längtar efter att få läsa: The Secret Place av Tana French! Snart!

Hur ser din läsning ut för tillfället?

2 svar på ”Vad jag läser”

  1. Har också Flickor som skimrar hemma och hoppas kunna ta tag i den snart. Fattar inte den här kombinationen med att man oftast inte har någon lästid överhuvud taget veckorna efter mässan pga så mycket annat inplanerat. Det är ju då man skulle behöva plöja 10-20 böcker bara för att inte komma back hur mycket som helst.

    Svara
    • Ja, lästid efter mässan är verkligen en bristvara… Flickorna är väldigt bra, men också väldigt, väldigt obehaglig (jag är fortfarande rädd efter att ha läst ut den, och jag blir sällan skrämd av böcker…). Varning utfärdas alltså, men med det sagt så är det en rent fenomenal bok.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.