Fyra sanningar och en lögn

På Kulturkollo är temat för veckan Hemligheter och lögner och för att få oss i stämning har Lyran utmanat oss alla att berätta och gissa fyra sanningar och en lögn. Här är mina sanningar plus en luring som inte på något sätt har med verkligheten att göra. Gissa vad som är vad. Svaret kommer i helgen.

 1. Min katt Buffy är en akademiskt ryktbar misse som fått omnämnande och tack i två avhandlingar.
 2. Vid min första förlossning gick det så illa att jag fördes till operationssal efteråt, men tack vare att sköterskan som precis gick på sitt skift kom direkt från en akupunktur-kurs i Kina kunde jag få en nål i tån som löste problemet och räddade mig från operationen.
 3. Jag har en gång dansat och sjungit på scen med dansbandsdrottningen Lotta Engberg
 4. Jag äger som sagt (och älskar bortom rimlighetens gräns) idag en katt men var faktiskt ända till 26 års ålder på gränsen till paniskt rädd för katter. Hundar däremot har jag alltid älskat.
 5. Jag är galet höjdrädd men har en gång trotsat min höjdrädsla nog mycket för att åka upp i Eiffeltornet, och det var helt ok, jag vågade till och med titta (nästan).

Vad är sant och vad är falskt? Vilka är dina lögner och sanningar?

Uppdatering: Nu finns sanningen om lögnen här!

16 svar på ”Fyra sanningar och en lögn”

  • Jag är full av självmotsägelser och orimligheter, såväl förlossningsberättelser som kattskräck och Lotta Engberg-historien är alldeles sanningsenligt 🙂

   Svara
 1. Oj, den lurig! Första påståendet om Buffy måste definitivt vara sant, men sedan blir det ju svårare… Katträdslan kan nog stämma, kanske. Gissar att förlossningsberättelsen är påhittad. Vore ju sjukt coolt om du verkligen stått på scen med Lotta Engberg!

  Svara
  • Jag vet inte om jag känner att det är sjukt coolt allt jag stått på scen med Lotta Engberg, men jag måste kanske omvärdera detta 😉

   Svara
  • Jag är det inte längre, men var fram tills jag skaffade katt… Jag tycker att det är en fullt logisk rädsla, de är för det mesta helt oförutsägbara.

   Svara
 2. Jag tror nummer tre är osann. But Who knows! (; (: Det är ju så himla svårt att verkligen veta. Saker kan ju låta så ljugiga att de faktiskt är sanna! ;O (;

  Svara
  • Jag tror egentligen inte heller på akupunktur, är lite mer öppen för dess förträfflighet nu dock. I Paris har jag aldrig varit, jag hade ju inte ens koll på hur man tar sig upp i tornet, kan man ens åka upp eller måste man gå?

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.