Kongospår

Jag gillade Christian Unges första bok, Turkanarapporten, som var en genomgående spännande bok med intressanta karaktärer. Kongospår följer i samma spår. Det är spännande rakt igenom och handlingen är internationell och politisk. Jag gillar särskilt att Unge tar det internationella till Sverige den här gången. Historien hänger ihop och även om den inte är helt och hållet trovärdig som verklighet rakt igenom så fungerar det bra som fiktion. Jag gillar Martin och att han inte är rakt igenom sympatisk (ta tag i dig själv människa, ta ansvar!) och jag gillar Nadine väldigt mycket och önskar mig ännu mer av henne när jag läser. 

Under tiden jag skriver recensionen kommer jag på en sak som jag gillade med Turkanarapporten och som jag saknar lite i Kongospår, läkargrejen. Martin är fortfarande läkare men vi får inte följa med på jobbet på samma sätt. Det är för lite Cityakuten och operationer alltså, men jag kan ju inte få allt…

Sammanfattningsvis – vill du läsa en bra underhållningsspänningsroman med internationella spår och svensk vardag kan du med fördel välja Kongospår.

[su_note note_color=”#fcfcf0″]
KONGOSPÅR, Christian Unge
Christian Unge production, 2014
Del 2 i serien om Martin Roeykens. Första delen heter Turkanarapporten.

Andra som skrivit om boken: Alkb[/su_note]

2 svar på ”Kongospår”

    • Kongospår är ju lite mer over the top än Turkanarapporten och så utspelar den sig delvis i Sverige vilket gör skillnad, men jag gillade också båda trots att de är olika.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.