Mörk ängel

Jag gillar komplexiteten, mörkret som genomsyrar, Brimstone, mysterierna, Karou före Akiva, Madrigal, myterna.

Jag har svårare för relationen mellan ängeln och Kirou, de känns inte så trovärdigt skildrade, lite barnsligt obegripliga snarare, jag vrider lite på mig när jag läser om dem. Och det är inte så lyckat när det är där tyngdpunkten så uppenbart ligger.

Helhetsintrycket är positivt. Jag gillar början och slutet jättemycket, tycker att mitten är rätt seg men står ut med det för att det i alla fall är en väldigt annorlunda historia i botten. Och för att tjejerna inte tar en massa skit. Jag läser vidare i Blod och stjärnstoft i detta nu.

[su_note note_color=”#fcfcf0″]
MÖRK ÄNGEL, Laini Taylor
Bazar, 2014
Översättare: Lena Karlin, originaltitel: Daughters of smoke & bone
Del 1 i serien Önskemånglarens dotter.

Andra som skrivit om boken:  Carolina läser, Eli läser och skriver[/su_note]

 

 

4 svar på ”Mörk ängel”

 1. Jag köpte den i affären i helgen. Jag verkligen älskar omslaget men av någon anledning lockar inte riktigt baksidestexten, så därför det inte blivit förrän nu. Trots alla bra recensioner jag läst så lockar den inte helt än heller, men det kommer väl nu när jag ändå har den liggande.

  Svara
 2. Åh, jag håller med! Jag gillade också det mörka, komplexa och magiska men verkligen INTE relationen mellan Karou och Akiva. Blergh. Har dock hört att översättningen inte är så bra..

  Svara
  • Så kan det kanske vara, det är något väldigt jobbigt som ligger och skaver när det kommer till relationen och det kan mycket väl ha med språk att göra. Lite skönt att vi tycker lika 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.