Just nu läser jag…

…alldeles för mycket upphackat i småbitar. Det är tio sidor här, fem sidor där och så en snabb koll i den där boken, innan jag tappar det och sätter på tvn. Såhär ser det ut:
Utmaningsbok: Månadens första tre på tre-bok är The Bell Jar av Sylvia Plath, så väldigt, väldigt bra!
Läser jag när jag inte orkar annat-bok: Den onda vanan att döda kungar, en essäsamling om engelska kungakriser av Göran Ramberg. Eftersom jag är trött väldigt ofta just nu så sitter jag ofta och ugglor över den här, den är inte fantastisk men den är trygg. Och så inser jag att jag saknat historien lite.
Bok jag längtat efter: Konsten att skapa en tjej av Caitlin Moran som jag är inne på sluttampen på och recenserar på fredag, när recenserade jag en bok på recensionsdagen senast?
Böcker jag läser stötvis: Läser inget, läser inget, möljer i mig hundra sidor. Läser inget, läser inget… Så intar jag Daughter of time av Josephine Tey och Kättarnas tempel av Gabriella Håkansson.
Långsamläser: Sent i november av Tove Jansson för att jag behöver den just nu och för att den måste få ta tid. Och Den som vill ha hare till frukost… av Anna Hedlin.
Försöker läsa: Etthundra mil av Jojo Moyes för att alla säger att hon är så bra och för att väga upp all den där mörkerläsningen som ibland får mig att känna mig som en apart kuf. Det tar emot, inte för att den är dålig men för att jag läser av lite fel anledning…
Vill läsa: jag börjar nästan gråta när jag ställer mig själv den frågan. Jag har oändliga högar av böcker som jag vill läsa just nu, oändliga! En hel hög med historiska romaner om England, och Lauren Beukes nya Broken Monsters. Och Tana French senaste, och… Lider av grav lässtress (kombinerad med lika grav novemberrelaterad trötthet) och det blir inte bättre av att jag släpar hem minst fem böcker om dagen från biblioteket… Så många böcker, så lite lästid!

Ja, det var det lilla. Vad läser du?

4 svar på ”Just nu läser jag…”

  1. Den onda vanan att mörda kungar köpte jag på bokrean men har inte läst den än. Igår började jag med Håkanssons Aldermanns arvinge och även Kättarnas tempel finns i kö – känner igen det där med lässtressen! 🙂

    Svara
    • Ser fram emot att höra vad du tycker om Alderman, jag är väldigt kluven till första boken, fascinerades totalt av och älskade att befinna mig i världen men fastnade egentligen aldrig för berättelsen. Märkligt, men nu läser jag alltså bok två och det känns ungefär lika 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.