16 april 2024

Kärlekspar

På Kulturkollo skriver vi denna vecka under rubriken Hjärta och smärta. Veckans utmaning handlar naturligtvis om kärlek och favoriten bland kärlekspar. I ett inlägg på Kulturkollo var jag tidigare idag möjligen aningens bitter och småsint (men absolut inte utan grund vill jag påpeka), men här och nu lovar jag att vara kärleksfull och fin.

gwen-rhys2-3047Visst är det svårt att undvika Jane Austen här? Egentligen gillar jag nog Mr Knightley mesta av alla Austen-karaktärer men Emma är rätt jobbig så dem kan jag inte ta. Katherine Morlan och Henry Tilney  ligger bra till också, men jag måste nog ändå stanna hos Anne Elliott och Captain Wentworth. Boken är naturligtvis bäst, men den här filmen (eller den här också för den delen) ger klart så kallat mervärde (väldigt mycket mer Austen-filmiskt hittar du här).

Om jag ska göra en lite utflykt från Austenland (ja, jag har sett filmen och den var väl inte väldigt bra, men småmysig) så fastnar jag för ett kärlekspar i Torchwood, Gwen och Rhys. Hur fina är inte de? Hon är ute och bekämpar aliens om dagarna och han lever ett väldigt vardagligt vardagsliv vid sidan av, och i det möts de och lyfter varandra. Dem älskar jag!!!

Vilka är dina favoriter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.