Tjugo snabba

Enligt O lyser upp novembermörkret med tjugo snabba frågor, och det ska gudarna veta att det mörkret behöver lättas upp. Här är mina svar:

 

Augustpriset eller Nobelpriset? För att det är så mycket pirr i magen inför tillkännagivandet. I övrigt struntar jag rätt mycket i båda faktiskt.

Malala Yousafzai eller Patrick Modiano? Malala är ju en hjälte, Modiano en rätt ordinär författare som råkat få ett pris.

Hungerspelen eller Hobbit? Har inte läst Hobbit men väl första boken om ringen och den var seeeg. Hungerspelen älskar jag.

Horace Engdahl eller Peter Englund? Han fick mig en gång i världen att förstå att akademisk historia med fördel kan intressera sig för vardagliga människor och för det har jag svurit honom evig kärlek.

Snö eller regn? Nej.

Lussekatter eller pepparkakor? Svårt val, jag älskar båda men lussekatter är ändå i en klass för sig. Undanber mig dock russin som är äckligt och bara duger att mata katt eller barn med.

Dystopi eller feelgood? Jag är nog lite sjuk i huvudet för jag klarar inte av må bra-böckerna ens när jag behöver dem.

Lars Kepler eller Camilla Läckberg? Nej tack, avstår båda.

Amaryllis eller hyacint? Doften! Skulle kunna ge mig julstämning i juli.

Pappersbok eller e-bok? Gillar e-böcker väldigt mycket också men trivs bäst med pappersböcker. Pratar vi tegelstenar så går dock pappersboken fetbort.

Biografi eller memoar? För att de (oftast) garanterat är skrivna av någon som kan skriva. Läser väldigt sällan någon av dem…

Mia Skäringer eller Lena Dunham? Fattade aldrig grejen med Girls, har inte läst boken och har ingen känsla för Dunham. Förlåt.

Glögg eller julmust? Älskar julmust!

Fredrik Backman eller Lena Andersson? Egentligen svårt för jag har läst varsin bok av dem som jag älskat, Ove och Var det bra så? Sen kom Egenmäktigt förfarande som jag ogillar. Backman vinner möjligen på att jag inte läst mer av honom…

Tegelstenar eller tunnisar? Ingen tvekan. Läser tegelstenar då och då men alltid under gnäll.

Film eller tv-serie? Ser väldigt lite film, orkar inte hålla mig vaken, ens på dagtid.

Netflix eller HBO? Det finns en hel del bra på HBO också och jag tittar gärna men tjänsten är så pass dålig (ingen fungerande listfunktion!) att jag alltid gör det under protest.

En i taget eller slalomläsning? Just nu är jag riktigt förkyld och klarar inte riktigt av att hålla isär böcker så då kör jag på en enda, men i alla andra lägen är det slalomläsning som gäller.

Skratt eller gråt? Om vi tänker böcker alltså (så knepig är jag inte att jag föredrar gråt framför skratt i verkliga livet). Jag har svårt för trivsamt roliga böcker, vet inte när en sån funkade på mig senast… Gråter gör jag hela tiden…

Julafton eller nyårsafton? Jag älskar jul med barnen för att deras julälsk smittar ner till och med den grinshigaste biten av mig. Men egentligen tycker jag att julafton är rätt kravfylld, juldagen däremot är guld för då är jag ledig och kan släpa omkring i pyjamas hela dagen och äta godis. Nyårsafton är inte förknippad med några måsten alls i min värld. Förutom det lite jobbiga att jag måste hålla mig vaken till midnatt…

5 svar på ”Tjugo snabba”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.