Jag läser hela historiska England

Jag är helt insnöad och besatt av London, England och engelsk historia för tillfället och när jag gick igenom min bokhylla plus bibliotekslånen så hittade jag denna nätta samling i ämnet.

IMG_1544.JPG

[su_list icon=”icon: ellipsis-h” icon_color=”#3f4948″]

 • The small hand av Susan Hill – engelskt, historiskt, spöklikt.
 • Clockwork angel av Cassandra Clare – övernaturligheter i 1800-talets London
 • Rivers of London av Ben Aaronovitch – någon sorts magisk deckare?
 • Mayhem av Sarah Pinborough – Ripper-action av kvinnan som gav mig The language of dying.
 • A dark and twisted tide av SJ Bolton – inte historisk, men London!
 • The vanishing witch av Karen Maitland
 • Dissolution av CJ Sansom – deckare på Cromwells tid
 • Promenader i Virginia Woolfs London av Lisbeth Larsson – lite praktisk måste en också vara, och förbereda inför nästa Londonresa
 • Den vita drottningen av Philippa Gregory – jag förhåller mig småskeptisk men det kanske är dags att ge henne en ny chans?
 • Stormarnas tid av Ken Follett – första delen i serie av historiska tegelstensmästaren som jag aldrig läst…
 • Daughters of the witching Hill av Mary Sharratt – samma historia, om de sk Pendlehäxorna som i senaste näst senaste Ruth Galloway och The daylight gate

[/su_list]

Nu dyker jag in här och kommer ut när jag läst ut allt eller tröttnat. Har du läst något i min hög (eller något annat i ämnet, gud förbjude) som jag bör prioritera, eller hoppa över helt och hållet?

27 svar på ”Jag läser hela historiska England”

 1. Sherlock Holmes, såklart! Men det kanske är att slå in öppna dörrar? Det har också gjorts en TV-serie på ”Den vita drottningen” baserad på Philippa Gregorys bok. Den finns på HBO Nordic och jag tyckte iaf att den var sevärd! Även Gaimans ”Neverwhere” är läsvärd för London-känslan, även om den inte är så väldigt historisk (men det är åas inte ”Rivers of London” heller).

  Svara
  • Allt är inte historiskt utan har fått hänga med pga engelskt så Gaiman platsar absolut. Sherlock är förstås ett bra namn, men om du läser här imorgon så förstår du varför han inte finns med 😉

   Jag har börjat titta på Den vita drottningen och den kan nog vara något, fick för mig att jag skulle läsa boken först men är lite osäker. Vi får se hur det slutar.

   Svara
 2. Jag har läst Clockwork Angel och den var jättebra! Just nu läser jag Rivers of London och den gillar jag än så länge (har läst hälften). Tycker att du ska lägga till Fated av Benedict Jacka på din lista. Hans serie om Alex Verus är min favorit när det kommer till Londonböcker 🙂

  Svara
  • Det låter bra, det jag läst tidigare av Gregory har inte varit fantastiskt men det har i alla fall inte varit rörigt eller tråkigt som Igguldens bok 🙂

   Svara
 3. sprang på karen maitland på bibblan och var ju tvungen att låna den. verkade helt suverän juh! annars lockar boken om pendeltonhäxorna mig, såKLART. SKRIV GÄRNA OM DEN! (inte meningen med caps lock där men det passade så bra)

  Svara
  • Jag har inte läst något av Maitland tidigare men länge tänkt att hon borde vara en författare för mig och när jag sen såg att hon skrivit den här så var det ju kört. Lovar att rapportera. Såg tidigare idag att wwd ger ut Winterson The dayight gate i vår, äntligen!

   Svara
   • jag såg det! delade raskt. det är verkligen en av di allra allra bästa. du kan oxå testa Libba Brays böcker och har du läst Sugar av Michael Faber? Crimson petal and the white?

    Svara
    • Nej, jag har ju inte läst Faber, men den står också i bokhyllan så den kan lätt läggas till den växande högen 😉

    • men då får du nästan börja med den! tänk Franska löjtnantens kvinna fast annorlunda. Och Libba Brays YA är fantastiska: viktoriansk pastisch. Mats strandberg brukar rekommendera dem!

 4. Rekommenderar ”Dissolution”, CJ Sansom- och sen hela serien! Om man talar om London så håller jag med om Neil Gaimans ”Neverwhere”. Ett annat tips är Judith Merkle Rileys trilogi om Margaret of Ashbury, den första boken heter ”A vision of light”. Eller varför inte en bok om Charles II, hans älskarinna och glass på sent 1600-tal? ”The empress of ice cream” av Anthony Capella.

  Svara
  • *Antecknar ivrigt* Tusen tack för tipsen, och jättekul att höra att du gillar Sansom, har inte stött på någon som läst tidigare.

   Svara
  • Jag gillade faktiskt inte första delen i den serien, märkligt nog för den innehåller alla de där ingredienserna som borde tilltala mig…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.