1: Till den äventyrliga

expeditionen-min-karlekshistoria-illustrerad-utgava

Bea Uusma fick förra årets Augustpris i faktaklassen för sin superba Expeditionen: min kärlekshistoria som väldigt snabbt också blev min kärlekshistoria. Den passar naturligtvis den som intresserar sig för upptäcktsresor och människor som Andrée, men den lämpar sig också för precis alla andra. Såhär skrev jag bland annat om den när jag precis hade läst:

[su_quote]Den där besattheten som är grunden till boken sprider sig kan jag säga, när jag läser kan jag inte få nog av tabeller över vad de åt när och när de hade ont i magen. Det är värsta deckargåtan![/su_quote]

Läs mer om boken!

Detta är ett inlägg i Fiktiviteters läskalender 2014. Utan egentlig koppling till julen i annat än formen, bara en himla massa lästips.

2 svar på ”1: Till den äventyrliga”

  1. Jag hörde Uusmas sommarprat och blev helt förtrollad av hennes berättelse. Precis som du skriver är det inte polarexpeditionen i sig som fascinerar mest, utan Uusmas besatthet. Har inte läst boken, men hoppas kunna göra det snart.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.