4. Till den som vill börja från början

att föda ett barn

Kristina Sandberg vann Augustpriset i år för sin tredje bok om hemmafrun Maj i Örnsköldsvik, Liv till varje pris. Men där kan en ju inte börja, del ett heter Att föda ett barn och är fantastiskt fin, en riktig favoritbok, sug efter småkakor utlovas. Såhär skrev jag om den när det begav sig:

[su_quote]Maj är så väldigt ung men jag kan ändå relatera starkt till henne. Hon gifter sig och föder barn och tvingas möta sig själv i nya situationer och sammanhang. Särskilt kommer Maj nära i sin upplevelse av att föda barn – den där övergivna känslan av vantro när man skulle lämna sjukhuset och skulle ta barnet med sig. Den där känslan av att något blivit fel – ska jag…?[/su_quote]

Läs mer om boken!

Detta är ett inlägg i Fiktiviteters läskalender 2014. Utan egentlig koppling till julen i annat än formen, bara en himla massa lästips.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.