Årets tre på tre

När jag gav mig in i årets tre på tre-utmaning tog jag ju i å det dumdristigt grövsta. Jag knåpade ihop två treor, en om författare och en feministiskt och tro det eller ej, jag har läst dem alla!

Trio om författare

Drood av Dan Simmons – tjock, utmanande och suggestiv.

Mästaren av Colm Toibin – fascinerande, mästerlig och tänkvärd.

The Holmes affair av Graham Moore – spännande, grubblande och nördig.

Alla gav mig väldigt mycket att tänka på beträffande skrivandets vardag och villkor, särskilt The Holmes affair faktiskt, där Arthur Conan Doyle brottas med publikens reaktioner på hans avdagatagande av den store hjälte han skapat.

Feministisk trio

Det mest förbjudna av Kerstin Thorvall – klassisk, modig och viktig.

Utrensning av Sofi Oksanen – omvälvande, stark och avslöjande.

The bell jar av Sylvia Plath – naken, betraktande och oförglömlig

Alla tre är klassiker, feministiska grundpelare och riktigt oförglömligt bra. Särskilt The bell jar kommer jag bära med mig för alltid, och Det mest förbjudnas mod, och Utrensning, ja ni ser…

 

8 svar på ”Årets tre på tre”

  • En bragdmedalj låter som en god idé, kanske får knåpa ihop en egen 😉 Tack vare ett sagolikt läsflyt och turen att böckerna jag valde var såpass fantastiska så rodde jag iland en dubbel i år men i alla andra sammanhang är jag mycket skeptisk till alla former av läsplanering och tvång hur egenstyrt den än må vara… Grattis till din lästa trio!

   Svara
 1. Grattis! Kul att du klarade det! Jag tog i från tårna och gjorde 3 treor ( 3x Jeaniene Frost, 3x Tahereh Mafi och 3x Diana Gabaldon). Jag klarade 2 av dem och hoppas slutföra den sista under december. Nära skjuter ngen hare här på fortet som Gunde skulle säga. 😉

  Svara
  • Men wow, tre treor! Även om det inte skjuter någon hare så tycker jag definitivt att det räknas ändå. Grattis till dina två och nästan tre treor!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.