9. Till historiefantasten

alias grace

En kvinna anklagad för mord, en berättelse som måste berättas och allt utspelar sig i 1800-talets Kanada. Att boken är skriven av min absoluta favorit Margaret Atwood borgar för kvalitet. Så här tyckte jag om Alias Grace när jag läste:

[su_quote]Atwood har skapat fantastiska karaktärer och skrivit en djupt intressant, uppslukande och obehaglig bok. Grace är empativäckande såväl som skrämmande, läkaren som lockar fram och avhör hennes historia är tålmodigt intresserad men samtidigt drunknande i sitt eget kvinnoförakt. Ingenting är enkelt, ingen är ond eller god och världen är precis så komplicerad som världen är. [/su_quote]

Läs mer om boken!

Detta är ett inlägg i Fiktiviteters läskalender 2014. Utan egentlig koppling till julen i annat än formen, bara en himla massa lästips.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.