Outtalat

outtalatFlicka möter pojke och upptäcker magin som plötsligt genomsyrar hela tillvaron. Inte särskilt nydanande, inte fantastiskt, men helt ok underhållning för stunden.

Jag gillar grundförutsättningen med det här samtalet som pågår inom Kami. Jag är inte helt förtjust i kärlekshistorien och det lama försöket att få till en sån där obligatoriskt kärlekstriangel (varför!?!).

Mitt största problem med boken är att den ibland lämnar sin egen logik och låter personer handla helt irrationellt utan att det skrivs fram som irrationellt. Det är lite många personer som flyter omkring, men möjligen kan det blir mer sammanhang och djup ju längre serien lider.

En hel del invändningar med andra ord, men ändå helt ok sällskap en liten stund. Jag har placerat den i ett minnesfack tillsammans med bland annat Rubinröd, facket för böcker skrivna för lite yngre läsare än 37-åringar… Böcker som är läsvärda men också lättglömda, och som aldrig riktigt griper tag

[su_note note_color=”#fcfcf0″]
OUTTALAT
Författare: Sarah Rees Brennan
Förlag: Modernista (2014)
Översättare: Helena Stedman, originaltitel: Unspoken
Del 1 i Lynburn Legacy-trilogin.
Köp t.ex. hos Bokus, Adlibris
Andra som skrivit om boken: Sagan om sagorna har skrivit en utförlig recension som jag håller med om till fullo, läs den för diskussion om genusfrågan till exempel.[/su_note]

2 svar på ”Outtalat”

  1. Tycker ganska bra om denna, det är lite Gilmore-girls klang i texten, men då är jag extra snäll. Det är bara något som påminner om det där rappa härliga.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.