16. Till vampyrälskaren och skeptikern

sunshine

Den här boken är så himla bra att den kan funka både för den som redan är vampyrfrälst och för den som ställer sig synnerligen skeptisk till figurer som glittrar i solsken och ser svåra ut. I Sunshine glittrar ingen, och inte är det särskilt traditionellt heller. Det är helt enkelt en riktigt sympatiskt bok med något så ovanligt som människor en kan tycka om på riktigt (och massor av kanelbullar, bara en sån sak…). Så här tyckte jag när jag läste:

[su_quote]Att läsa Sunshine är som att läsa ett avsnitt, eller kanske en säsong, av Buffy the vampire slayer. Där finns den avväpnande humorn som aldrig värjer för det mörka, där finns problematiserandet av ondska, godhet, mörker och ljus. Där finns en stentuff hjältinna som kämpar med sig själv och all världens förväntningar.[/su_quote]

Läs mer om boken!

Detta är ett inlägg i Fiktiviteters läskalender 2014. Utan egentlig koppling till julen i annat än formen, bara en himla massa lästips.

2 svar på ”16. Till vampyrälskaren och skeptikern”

  1. Vampyrgeneren är nästan helt outforskad för mig. Har bara läst första delen i Twilight, och den lämnade inget särskilt bestående avtryck hos mig. Förstår ju att vampyrgeneren är så oerhört mycket mer än Twilight, och kanske vore Sunshine en bra ingång för mig.

    Svara
    • Det finns väldigt mycket dåligt bland vampyrerna men så finns det starkt glimrande guldkorn också. Som Sunshine. Jag brukar jämföra den med fantastiska tv-serien Buffy the vampire slayer om du sett den, de har liknande ton.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.