18. Till filmfantasten

different seasons

Stephen King! Jag tycker mycket om Stephen King och den här novellsamlingen var min väg in i en nyuppväckt bekantskap med honom för några år sen. Och det är inte vilken samling som helst, det är den med Stand by me-texten, Nyckeln till frihet-texten och lite till som är lika oförglömligt. Gillade du filmerna kommer du älska novellerna, och det är inte bara som jag säger. Så här skrev jag om förträffligheten utöver de nämnda berättelserna:

[su_quote]Två riktigt bra noveller alltså, och ändå var nog Apt Pupil den av samlingens novellerna som grep hårdast tag i mig och sedan faktiskt vägrat att släppa taget. Historien om pojken som tvingar sig på den gamle mannen (med katastrofala följder) är en mycket gripande och otäck berättelse om två människor som är rätt så trasiga.[/su_quote]

Läs mer om boken!

Detta är ett inlägg i Fiktiviteters läskalender 2014. Utan egentlig koppling till julen i annat än formen, bara en himla massa lästips.

2 tankar på “18. Till filmfantasten”

    • Det är en av mina favoriter också, tillsammans med en annan King-berättelse, Den gröna milen, och några till. Nyckeln till frihet (Rita Hayworth and the shawshank redemption) är väl värd att läsa också.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.