Det traditionella nyårsinlägget, komplett med litterära löften och allt

Ett år till ända. Igen. Förlåt, men jag tror mig vara på väg in i en fyrtioårskris. Det går ju så fort alltihop!

Vad har hänt 2014? Fiktiviteter-våren var trevlig men möjligen föga nyskapande. Vi hade en Maria Langdag tillsammans för att fira deckardrottningens hundraårsdag. Jag och Linda läste Pappersstäder tillsammans. Och på den mörka sidan gick Philip Seymour Hoffman bort vilket var så sorgligt att jag fortfarande är ledsen.

Våren, sommaren och början av hösten ägnades till stor del åt att planera och göra Kulturkollo. Jag ska inte sticka under stol med att det var mycket där ett tag, jag fick pausa Fiktiviteter under sommaren och kroppen tog mycket stresstryk framåt augusti (absolut inte bara på grund av bloggjobb, det mesta kan tillskrivas mänsklig dumhet, min alltså). Men vi lanserade och det blev väldigt bra tycker jag, och väldigt roligt.

Under hösten har jag varit ovanligt blogginspirerad och jag tycker nog att en höjdpunkt var Superhjältesöndagen som vi gjorde tillsammans. Egentligen vill jag på grund av politisk depression (och nej, det är inte en felanvändning av ordet eller ett nedvärderande av depressionen, det är precis vad jag går igenom just nu och det hotar att sluka mig) inte prata om valet men jag försökte mig i alla fall på en politisk kampanj i september och det kändes ju något hopplöst, men just nu kan jag ändå känna en lättnad på det politiska området i och med att jag slipper en ny valrörelse i vår.

Nytt

Inför 2015 då? Ja, jag hoppas på fred på jorden och ett allmänt riktigt guldår för alla och envar. På det mer realistiska planet avger jag litterära nyårslöften om att vårda läslusten och att minimera antalet måsteböcker. Att helt rensa bort dem kan jag inte (jag måste jobbläsa på fritiden ibland det är bara så), men då blir utmaningen att övertyga mig själv om att njuta av boken även om jag kanske inte valt den på njutningsgrund.

Jag hoppas att 2015 blir ett riktigt bra år för oss alla, att de sjuka runt oss får bli friska, att ingen ska dö och att värmen kan få återvända till samhällets hjärta. Det vore fint. Gott nytt år!

8 svar på ”Det traditionella nyårsinlägget, komplett med litterära löften och allt”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.