Tv-serieåret 2014

2014 var året då netflix och HBO nordic flyttade in hos mig. Med långtgående följder… Jag har sett en hel del tv i år, vi tar det serie för serie:

Bones
Besattheten! Under några månader i våras såg jag minst två avsnitt per kväll och jag verkligen älskade karaktärerna, sen dog det lite i säsong sju under sommaren. Nu har vi inte setts på ett tag.

Supernatural
Besattheten! Min andra Netflix-serie som jag sett på det där utsvultna sättet med flera avsnitt per kväll. Tokälskade fram till avsnitt fyra (tror jag) i säsong tre, där tog det totalstopp. Men jag har inte gett upp, vi vilar lite från varandra bara.

Doctor Who
Senaste säsongen (som jag snart ska recensera ordentligt) introducerar en helt ny inkarnation av Doktorn och sånt är ju alltid lite knöligt för oss vanemänniskor. Men jag är väldigt förtjust i Peter Capaldi sen Torchwood och eftersom jag aldrig tog till mig Matt Smiths doktor så är jag mer än nöjd.

Agents of S.H.I.E.L.D
Det här var en kamp. De första kanske 19 avsnitten var lite “meh”, vilket jag skrivit om här. Men eftersom det är Whedon så kämpade jag på och hej vilket drag det blev när handlingen kom ikapp Captain Amererica 2. Galet! Och bra. Recension kommer snart.

How I met your mother
Det här är guilty pleasure det mina vänner. Det finns så många tveksamheter när det gäller könsroller och normer här att jag har väldigt svårt att försvara att jag tittat såpass mycket på den här serien i höst. Men det är så avkopplande för hjärnan, och så betyder den absolut ingenting, jag har inte investerat någonting i HIMYM utan bara suttit några (många) timmar i dess sällskap och det är precis vad jag behövt. 

True detective
Min nemesis! Också här är en recension på g (så snart jag kommit mig för att se de sista avsnitten). Där kommer jag berätta varför det tog mig över ett halvår att se en serie som egentligen kan betecknas miniserie och så kommer jag förstås ge min syn på den här diskussionen om bristen på kvinnoroller med kläder och förnuft i serien. Men så mycket kan jag säga som att jag varit helt fascinerad.

Och så slutligen då, tjejen från bilden ovan – Veronica Mars. Förvisso såg jag klart större delen av tv-serien innan 2014 föddes men en film är också en tv-seriehändelse. Och Veronica Mars-filmen var på intet sätt fantastisk men den var ändå precis vad mitt krossade (pga för tidigt nedlagd serie) seriehjärta behövde.

Hur såg ditt tv-serieår ut (= har du några tips till mig inför 2015?)

11 svar på ”Tv-serieåret 2014”

  • Jag började gilla Smith mot slutet men vi klickade aldrig riktigt, Capaldi däremot fångade mig direkt, det känns som att avsnitten blivit lite bättre den här säsongen också (såhär långt i alla fall, har sett drygt hälften).

   Svara
  • Ja, det finns väldigt mycket att fundera kring och formulera innan det där inlägget är färdig text. Ser fram emot att läsa din!

   Svara
 1. Så galet lite tv-serier förra året men nu har jag äntligen True Detective hemma. Annars var höjdpunkten förra året att återse Gillian Anderson i tv som briljanta Stella Gibson i The Fall!

  Svara
  • Jag har dem alla i min lista på Netflix, tack för påminnelsen! Älskade danska ursprungsserien till The Killing, troligen är det därför jag ännu inte sett denna…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.