Reckless

recklessDet här är saga i bröderna Grimms efterföljd, med ett stänk Neil Gaiman, och antar jag en rejäl dos Cornelia Funke men eftersom jag inte läst henne tidigare vet jag inte hur karaktäristisk den är.

Jag tycker att Reckless är helt ok men inte så mycket mer. Den är vindlande men också lite lös i konturerna. Det är så mycket saga som ska vävas in att ”verkligheten”, dvs karaktärerna, inte riktigt får plats.

Jag misstänker att Cornelia Funke kan bättre.

 

[su_note note_color=”#fcfcf0″]
RECKLESS
Författare: Cornelia Funke
Förlag: Opal (2010)
Översättare: Gunilla Boren
Del 1 i en serie.
Köp t.ex. hos Bokus, Adlibris
Andra som skrivit om boken: Tonårsboken (som förstår att älska boken)[/su_note]

2 svar på ”Reckless”

    • Men vilken härlig utmaning! Jag önskar att jag hade fler språk så jag fick uppleva fler författar på originalspråk.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.