Nystart

Veckans tema på Kulturkollo är passande nog Löften, önskningar och nystart. Veckoutmaningen består av två frågor som jag tänkte försöka besvara:

1. Berätta om något annorlunda du planerar att göra i år. Det kan, men behöver inte ha någonting med kultur att göra.

Jag har en dröm, eller möjligen en plan, om att resa bort på egen hand. Några dagar själv i London lockar väldigt mycket. Det skulle vara en stor utmaning för mig eftersom jag aldrig rest ensam längre bort än typ Göteborg, men jag tror att det skulle vara en nyttig utmaning. Just nu håller jag på att undersöka när och var London erbjuder någon spännande teater, för det vill jag gärna få in i resplaneringen. Någon som har bättre koll på Londons teaterliv än jag?

2. Berätta om en bok/film/tv-serie/pjäs eller något annat kulturellt som på något sätt handlar om nystart, önskningar och löften.

Handlar inte allt om det på ett eller annat plan? Jag läste precis ut Oryx och Crake och den handlar ju sannerligen om att skapa en nystart på det mest förfärliga sätt. Lite trevligare bjuder Doctor Who, som jag ser just nu, på ständiga nystarten med sina tidsresor och löften om att allt redan har hänt och kommer att hända igen. Chansen att börja om finns överallt och jag älskar den, precis som jag älskar den här tiden i början av året när allt är möjligt. Det är fint att få tro det i alla fall en liten stund, och att kanske våga något som en inte vågar en vanlig torsdag i november 🙂

9 svar på ”Nystart”

 1. Jag måste nog också ställa in mig på att åka på resor på egen hand nu. Det är, som du säger, säkert nyttigt, men med mitt förvirrade lokalsinne kanske resan blir lite väl spännande! Jag får å andra sidan säkert se nya platser varje dag. 🙂

  Svara
  • Precis! Jag har också väldigt dåligt lokalsinne, gick exempelvis vilse i Helsingfors när jag blev lämnad ensam i tio minuter, men det ska nog lösa sig 😉

   Svara
  • Jag kan tänka mig att man är lite öppnare när man är själv, har upplevt det också när jag rest inom Sverige. Ska ta mig i kragen och verkligen våga göra det här.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.