En välbevarad hemlighet

en-valbevarad-hemlighetEgentligen begriper jag inte hur det är möjligt. Att, som Kate Morton, skriva utifrån samma upplägg och tema och stämning gång på gång utan att det blir trist eller formelartat. Det är bara berättelsen om mänskliga tillkortakommanden igen, med en rejäl matsked svärta och det tröttnar en ju aldrig på.

Här är det Laurel som ställs inför det mysterium som är hennes mor. Det är 1940-talets London under blitzen, 1960-tal och nutid. Det är familjehemligheter och sånt som går oåterkalleligt fel. Och kärlek. Som vanligt. Och det är så väldigt bra, ännu en perfekt julläsning, precis som när jag läste Den glömda trädgården

Jag ser fram emot att läsa många kommande böcker av Kate Morton, men jag tänker fortsätta sprida ut dem över tid, jag vill inte riskera att uppnå mättnad. Eller att börja ifrågasätta formeln. Jag vill behålla magin, jag älskar att bosätta mig i Mortons värld för några dagar och att kunna smita ut när det blir alldeles för klaustrofobiskt. Är det någon som vet när vi kan vänta oss nästa Mortonroman?

[su_note note_color=”#fcfcf0″]
EN VÄLBEVARAD HEMLIGHET
Författare: Kate Morton
Förlag: Forum (2012)
Översättare: Ann Björkhem, originaltitel: The secret keeper
Köp t.ex. hos Bokus, Adlibris
Andra som skrivit om boken: Carolina läser, Feelgoodbibliotekarien[/su_note]

2 svar på ”En välbevarad hemlighet”

  1. Jag tror att nästa bok kommer i höst, oktober har jag för mig – så du kan få perfekt läsning även nästa jul! Själv tycker jag extra mycket om The Distant Hours.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.