13 april 2024

Deckare för alla

Kulturkollo kör med deckartema den här veckan och även om jag läser relativt få deckare så har jag förstås ändå en del att säga i ämnet. Tisdagsutmaningen den här veckan handlar förstås också om deckare:

Om du måste välja en bok, en film och TV-serie som alla deckarälskare bör läsa/se – vilka skulle du välja och varför?
Jag är oerhört frestad att säga Veronica Mars men samtidigt så är det inte ett tips exklusivt för deckarvänner och själva detektivandet är väl egentligen inte i förgrunden men det är himla bra, alla borde få sig en dos Veronica Mars. Ett extra plus är att en slipper värsta blodgojset. Men nej, måste jag välja en så blir det Stenarna skola ropa av Ruth Rendell. Om jag får tänja lite på begreppen här alltså. För någon deckare är det kanske inte om vi ska vara strikta. Men det begås ett fasansfullt mord och det förklaras varför och hur. Och det är alldeles, alldeles underbart förfärligt och en av mina bästa böcker någonsin. Läs den nu i vår när den äntligen kommer ut igen!

Vi kan väl konstatera att det gick sådär med mitt deckartipsande – en tv-serie som jag tycker att alla ska se men inte för deckardelen av den och så en bok som inte egentligen är en deckare… Ett tips som är ett deckartipsande på riktigt är i alla fall att testa Kulturkollos deckarquiz som Linda satt ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.