Årets bästa

Nej, jag har inte blivit galen. Jag tänker bara bli lite strukturerad igen. Under 2015 kommer jag med jämna mellanrum (typ varannan månad) sammanställa vilka böcker som är med och tävlar om titeln 2015:s bästa. Max fyra titlar per månad och här kommer januaris utvalda:

Oryx & Crake av Margaret Atwood

Allt går sönder av Chinua Achebe

Deras ryggar luktade så gott av Åsa Grennvall

Boktjuven av Markus Zusak

Januari har varit en mycket bra läsmånad – många väldigt bra böcker – men också en väldigt tung läsmånad. Det är inte direkt feel good-litteratur jag fyllt läsdagboken med. Nu tänker jag försöka läsa lite mer lättsamt en stund, sånt som slutar lite lyckligt som omväxling, ett litet tag bara…

3 svar på ”Årets bästa”

    • Men hu vilken svår fråga! Det beror ju lite på vad du gillar. Är du ute efter YA-böcker skulle jag tipsa om Marie Lus dystopiska som börjar med Legend (sen Prodigy och Champion) eller Jessica Spotswoods magihistoriska som börjar med Farlig förmåga (sen Stjärnmärkt och Systrars öde). Jag har relativt nyligen recenserat/hyllat sista delarna av båda dessa serier här om du vill läsa. Annars håller jag själv på med Margaret Atwoods Maddaddam-serie där i alla fall Oryx & Crake är fantastisk.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.