Ge mig ert bästa fluff!

På förekommen anledning läser jag just nu mest lättsamt och lättsmält. Jag har insett att jag behöver tips på läsning eftersom jag är såpass mörk i hjärtats innersta djup att jag bara har koll på dystopiskt och hemskt. Jag behöver era fluffiga lästips helt enkelt!

Några förhållningsregler*: det får under inga omständigheter vara putslustigt, jag får utslag av sånt som ska få mig att skratta (och aldrig, aldrig, aldrig lyckas!), det får gärna vara romantiskt men inte helt utan normkritik och feministisk medvetenhet. Det får inte handla om folk som trasslar in sig i lögner och inte tar sig ut förrän på sista sidan, sånt klarar jag bara inte av. Men i övrigt så litar jag på er 🙂 Vad ska jag läsa?

Jag har såhär långt testat Mhairi McFarlane (gillar mycket), Alexandra Potter (avskydde Me and mr Darcy som jag haft den dåliga smaken att välja) och Ali McNamara (gillar).

21 svar på ”Ge mig ert bästa fluff!”

 1. varför inte gå ut hårt med Outlander av Gabaldon? bästa fluffet so far tycker jag. annars läser jag just nu om de OAVKORTADE anne på grönkullaböckerna (på engelska). som balsam för hjärnan.

  Svara
  • Gabaldon är ett så himla bra flufftips! Jag har läst de fyra första i serien men för väldigt länge sen, skulle behöva börja om och det är väl där det tagit emot, men jag är nu väldigt nära en omläsning. Och Anne, hon får följa med hem från biblioteket idag 🙂

   Svara
 2. Testa någon av Isabel Wolffs böcker Porträttet av dig eller Vickys vintagebutik. Om du hellre vill läsa på engelska kan du ta någon av Jenny Colgans böcker som har något med cupcakes/godis/choklad i titeln.

  Svara
  • Tusen tack för tips, har ju sett de där Wolff-böckerna men inte tänkt att de är något för mig men nu ska jag minsann prova!

   Svara
 3. Elisabeth Nemerts böcker Bortom stjärnan och Den vita liljan. Egentligen alldeles för sockersött för mig, med gudomliga visioner och visdomsord i mängder. Ändå så himla fint. Och starka kvinnor. 🙂

  Svara
 4. Lisa Jewell! Brittiskt fluff med mörkt hjärta. Älskar henne. Testa t ex ”The House that We Grew Uåp In” (“Fågelburen” på svenska). Jennifer Weiner är jättebra också. Tror att vi har väldigt lika smak när det gäller fluff också. 🙂

  Svara
 5. Kanske inte alls sånt fluff du är ute efter men jag känner att Rainbow Rowell kanske borde passa! Om du inte redan läst Eleanor & Park är ju den given, jag läste just Attachments och gillade den också.

  Svara
 6. Några tips som kanske inte är jättefluffiga men det är böcker som jag tyckt om att läsa när jag behövt paus från litterärt mörker, Projekt Rosie av Graeme Simson (en lektor inom området Genetik försöker hitta en fru genom en enkät, kanske en risk att falla under putslustigheten men kan vara värt ett försök). Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katariana Bivald (den är underbar om man gillar böcker som handlar om böcker). Rosengädda nästa och även Baddaren av Emma Hamberg är böcker jag också blir varm i själen av. Lycka till med att hitta bra läsfluff 🙂

  Svara
  • Tack för alla tips! Projekt Rosie har jag sneglat på och låtit bli just för rädslan för putslustighet men samtidigt ska en ju inte låta fördomarna styra läsningen så jag ska absolut ge den en chans.

   Svara
 7. Neil Gaimans ”Stardust” är den ultimata feel-good-booken, om man frågar mig. Hans ”Anansi boys” eller ”Neverwhere” är också jättebra men inte fullt så fluffiga, och hans och Pratchetts ”Goda Omen” funkar också. Karen Lords ””Redemption in Indigo”, Carrigers ”Soulless” och ungdomsboken ”Berättelsen om Taur” är andra böcker jag har lagt ned med en skön känsla i magen under senaste året.

  Svara
  • Jättemycket tack för massor av flufftips som jag måste kolla upp omgående, och Stardust har jag ju redan här hemma i bokhyllan 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.