Om hittepåspråk

Idag skriver jag ett inlägg på Kulturkollo om att läsa på andra språk än sitt modersmål. Det blir lite Shakespeare och lite Mantel och lite Hungerspelen. Och så en hel massa The Wake av Paul Kingsnorth, en bok som fortfarande är den märkligaste jag läst. Och en av de bästa. Tror jag… Inlägget hittar du här.

Och på tal om Kulturkollo, igår tilldelades vi Massolit Book Blog Award som bästa bokblogg, och Lotta vann priset för bästa blogginlägg (läs inlägget här). Jag är naturligtvis fortfarande galet glad över detta. Galet!

Och på tal om galet och bra – läs för guds skull Annas intervju med oerhört sympatiske Jesper Högström på Kulturkollo, han pratar bland annat om Wolf Hall och om hur det kom sig att han översatte den. Älsk! Läs!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.