Tegelstenshjälp

tegelstenar

En lagom galen tanke slog mig. I sommar (ja, den är avlägsen men måste ändå planeras!) ska jag ta mig an ett gäng tegelstenar. Jag gör inte det så ofta, eftersom jag egentligen gillar de där små tunna mästerverken bäst, men varje gång jag gett mig på ett tegelstensmästerverk så har jag också älskat, förstås.

Därför ska den här sommaren bli tegelstenssommar tänker jag. Sommaren då jag tar mig tid. Några har jag på lut redan – En halv gul sol, Broken monsters och The Terror (och Pillars of the Earth som blivit liggande och som jag inte alls vill prata om…), och kanske en omläsning av Gabaldons Främlingen som jag älskade när det begav sig, men vad mer (jag är medveten om att dessa räcker för en hel sommar men jag vill ju vara garderad, och vem vet när sommaren börjar i år? 😉 )? Jag känner att jag behöver hjälp av er tegelstensexperter – vad ska jag läsa? Vilken är din bästa tegelsten? Snälla hjälp en halvfobiker att hitta rätt!

18 svar på ”Tegelstenshjälp”

 1. En av mina favorittegelstenar är Les Misérables av Victor Hugo 🙂 Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke är också en annan läsvärd tegelsten, likaså Avalons dimmor av Marion Zimmer Bradley. Annars är jag precis som du lite av en fobiker när det kommer till tegelstenar och många av dem står olästa länge…

  Svara
 2. Vi har ju pratat om det här; John Irvings I en människa! 😉 Den går loss på i alla fall 600 sidor. Min man älskade och blev smått besatt av Roberto Bolaños 2666 som är en tusensidare. Jag är också förtjust i Avalons Dimmor och en ny bok som jag läste precis är Odinsbarn av Siri Pettersen. För att rikta sig till ungdomar så är det ju absolut en tegelsten med sina 600 sidor. Om man inte är sugen på Pillars of the Earth så kan jag rekommendera Folletts Fall of Giants-trilogi. Jag älskar böcker på mer än 500 sidor! Då räcker de åtminstone lite längre än vanligt.

  Svara
  • Ja vi har ju det men mitt minne är inte det bästa… Många bra tips här, Odinsbarn har jag här hemma och den ska jag absolut läsa, troligen före sommaren.

   Svara
  • Tack för tipset, jag har sett den (vacker!) men aldrig fått kläm på vad den handlar om, ska kolla upp den nu.

   Svara
 3. Läs ”Flickan från ingenstans”
  av Justin Cronin. 918 sidor!!! Del 1 av 3 och ruggigt bra!!!! Ingen bok jag normalt skulle valt att läsa men tack vare en pålitlig bloggerska gav jag boken en chans och nu går jag och väntar otåligt på del tre 🙂

  Svara
  • Älskar också framförallt den första boken, längtar lika otåligt som du på del tre och jag misstänker att den också kommer bli en tegelsten. Sorgligt nog kommer den inte till sommaren, det senaste jag hörde var att den kommer på engelska i höst/vinter…

   Svara
 4. Ett tips är trilogin Underworld USA av James Ellroy. Själv har jag bara läst del ett (En amerikansk myt) och del två (Sextusen kalla) än så länge men det är en spännande serie om Kennedy-mordet, konspirationsteorier, maffia, Kuba, Vietnam, m.m. Sista delen heter Oroligt blod.

  Sen vill jag även tipsa om Agaat av Marlene van Niekerk. Den utspelar sig i Sydafrika. Den handlar om svarta Agaat som sköter sin ”mor” på 90-talet. Men man får även läsa om hur deras relation började och utvecklades fram till nutiden.

  Svara
  • Två mycket spännande tips, jag läste en bok av Ellroy för länge sen, den om hans mor, och tyckte den var fantastisk bra men så skrämmande att jag fick lov att sluta. Kanske är jag redo för ett nytt försök med honom. Och Agaat bara måste jag läsa.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.