21 april 2024

Just nu

Linda har enkätat om pågående läsning och det vill jag också göra.

Vid sängen: ja, det är ju en försvarlig hög eftersom jag förvarar alla mina pågående böcker där. Fangirl av Rainbow Rowell är den bok jag faktiskt läser i sängen (men aldrig vid läggdags, vid den tiden -21:30-  är jag alldeles för trött för att läsa…)

Vid soffan: Inga böcker, bara filmer, spel och skräp. Just nu ligger dvd-varianten av Wolf Hall på hedersplatsen. Har sett halva serien och älskar förbehållslöst och eldigt.

På jobbet: Läser jag inte, men jag lånar förstås med mig galna mängder böcker hem. Just nu finns 18 böcker på utlåningskvittot och då ska ni veta att jag är väldigt nöjd med att hålla mig under 20-strecket…

Utmaningsbok: Mördarens lärling av Robin Hobb som en enig expertis rekommenderade när jag kom ut som fantasyskeptiker. Den är mycket bra.

Bokcirkelsbok: Har precis diskuterat Boktjuven i jobbcirkeln, ikväll ska vi se filmen tillsammans. Ska läsa om Jag, en inför aprilträffen men har inte kommit dit än.

På läsplattan: Är inne i en anti e-boksfas just nu, men Americana ligger där och väntar, bland annat.

Då och då: Skuggan av ett liv av Hilary Mantel är en bok jag avnjuter i små bitar. Så fin!

Längtar efter att få läsa: Om du vågar av Megan Abbott och Brandon Sandersons Mistborne-bok som ska komma ut i snart, snart, snart.

Senast köpta bok: För in de döda som jag insåg att jag inte ägde men förstås måste ha eftersom jag planerar en omläsning av serien och då på svenska. Hittade förmånligt på bokrean.

Skulle vilja köpa: Jag har en lista, en ganska lång en men just nu är jag nog ganska nöjd med det som finns hemma för läsning. Återkom framåt sommaren när semesterläsningen ska planeras på allvar…

8 tankar på “Just nu

  1. Roligt att få rekommendera en bok som blir läst och uppskattad. Förutom de två andra Farseer-böckerna har hon skrivit ett par helt klart läsvärda böcker, men tyvärr har kvalitén fallit ganska drastiskt på senaste tiden…

    1. Det låter väldigt bra att hon fortsätter skriva bra ett tag. Är mycket tacksam för detta tips, jag hade nog aldrig hittat fram till Hobb på egen hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.