16 april 2024

Just a girl, standing in front of a boy

just-a-girl-standing-in-front-of-a-boyJag står inte ut! Just a girl, standing in front of a boy är ingen dålig bok, den är kanske till och med bra på det den är tänkt att vara bra på, eller? Men det är för mycket! Det är pojkvän och kompis och lägenhetskompis och mamma och pappa och nya snygga killen och f-n och hans moster. Det hade varit förträffligt att välja en eller möjligen två av trådarna att dra i, inte alla!

Och så klarar jag inte av tonen, det flåshurtiga (jo, tyvärr). En huvudkaraktär som kallar folk på jobbet för ”my Lovely”, henne kan en ju inte ta på allvar. I alla fall inte om en är jag och lite allergisk mot sånt, såväl i böckernas värld som i verkligheten.

Jag avskyr inte den här boken som jag avskyr Me and mr Darcy, men jag tycker inte om den. Den är inte för mig, och det är tilltalet som gör det svårast för mig. Att den är överlastad kan jag leva med, under protest…

[su_note note_color=”#dafdf5″]
JUST A GIRL, STANDING IN FRONT OF A BOY
Författare: Lucy-Anne Holmes
Förlag: Sphere (2013)
Del 1 i en serie
Köp t.ex. hos Bokus, Adlibris
Andra som skrivit om boken: Enligt O, I Hyllan[/su_note]

8 tankar på “Just a girl, standing in front of a boy

  1. Jag som älskar chokladläsning- asså lättsmält och mysigt men inte tomt, undrar då (jag har inte följt dig så länge) om du kanske gillar Lisa Jewell eller Lucy Dillon ist?

    1. Jag har inte läst någon av dem faktiskt, men Lisa Jewell är den av de två som jag tror ligger närmast min lässmak, och som jag ska försöka läsa snart. Imorgon kommer jag recensera en bok i genren som jag verkligen älskar 🙂

  2. Lisa Jewell är visserligen lättsmält och trevligt, men ändå lite vassare, lite taggigare i kanterna ofta. Dillon är nog det mest fluffiga jag läst faktiskt. Det är rosaskimrande, sockersött och gulligt till tusen. Men eftersom det är hundar som står i fokus så förlåter jag det. Ibland.

    1. Hundar ursäktar mycket men jag är nog mer för det där lite taggiga i kanten så jag tror att Jewell är mer min författare än Dillon, men det är inte alls omöjligt att jag ger också henne en chans någon dag.

    1. Repliken är lånad därifrån och såväl filmen som dess genre ”diskuteras” en hel del i boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.