En tidsresa?

Veckans tema på Kulturkollo är Då och sen, historia och framtid. Igår publicerade jag en intervju med Anna Jakobsson Lund om hennes science fiction-dystopi Tredje principen. Längre fram i veckan kan jag avslöja att det blir en mix av biblisk tid, häxprocesser och tidsresor. Och just tidsresor handlar det också om i veckans Tisdagsutmaning

Om du fick tidsresa fritt – vart och när skulle du resa?

Jag bör kanske erkänna att det är jag som skrivit frågan men jag har verkligen inget roligt svar. Jag är ju för feg för att resa till framtiden och det förgångna vet jag alldeles för mycket om för att längta till. Det är ju så kallt och hemskt i det förslutna… Det finns såklart platser jag skulle vilja se och människor jag skulle kunna tänka mig att möta, men det hela faller på att jag är så feg. Tänk om något gick fel med tidsmaskinen (som det ju alltid gör!) så att jag inte skulle kunna komma tillbaka… Möjligen skulle jag kunna tänka mig att tidsresa till den där påsken då jag fick en hel bautaskål med godis och ägnade helgen åt att se Mitt Afrika för första, andra och tredje gången. I min fordom. Men i övrigt är jag nog alldeles för mycket Ferdinand, jag trivs helt enkelt mycket bättre här (och nu). 

Jag hoppas verkligen att ni andra som svarar på tisdagsutmaningen är roligare än vad jag är…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.