16 april 2024

Om du vågar

om-du-vagarDe är så galet osympatiska hela högen! Addy, Beth, coachen, allihop är de så rakt igenom förfärliga att jag får anstränga mig för att ens orka umgås med dem boken ut. Argast blir jag på coachen och de andra vuxna som beter sig precis som tonåringarna och vägrar axla något ansvar alls. Istället syltar de in ungarna i sina skitiga affärer. Nej, jag blir arg av den här boken, lite äcklad och urlakad. På ett ganska bra sätt.

Jag tryckte i mig Om du vågar på några timmar, den är bladvändarspännande, med korta kapitel och lämpar sig alltså ypperligt för hetsläsning. Den är bra, skriven på ett avslappnat och lekfullt språk, och jag blir (högst motvilligt) engagerad i de här superjobbiga människorna.

Nu efteråt känner jag mig lite tom kanske. Om du vågar är som sagt bra men det är ingen bok jag hänger kvar vid eller blir förälskad i. Möjligen tror jag att det ligger den i fatet att jag läste den parallellt med Rainbow Rowells Fangirl och det är å andra sidan en bok jag förälskade mig djupt i, en bok jag kommer bära med mig genom livet och som faktiskt ändrat något inom mig. Vid sidan av den blir Om du vågar mer av en förbiflygande mörkerdröm. Men det är verkligen inte det sämsta en bok kan vara. Det är rätt bra faktiskt.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
OM DU VÅGAR
Författare: Megan Abbott
Förlag: Bokfabriken (2015)
Översättare: Ylva Stålmarck, originaltitel: Dare me
Köp t.ex. hos Bokus, Adlibris
Andra som skrivit om boken: Litteraturkvalster, och missa inte Dark places intervju med Megan Abbott[/su_note]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.