En humorutmaning

Veckans tisdagsutmaning på Kulturkollo handlar om humor. Och det är svåra grejer det…

Berätta om en bok, film eller något på tv som skulle vara så vansinnigt rolig enligt alla andra – men som inte fick dig att skratta det minsta.

Det är ju i ärlighetens namn rätt mycket. Jag utvecklar tankarna kring detta närmare här. En sak som är en typisk sån där humor som går över huvudet på mig är buskis, och sketcher där folk ramlar och sånt. Ansträngd humor, putslustig humor, all möjlig humor helt enkelt.

Berätta om en bok, film eller något på tv som du verkligen skrattade åt så att du höll på att gå sönder.

Galenskaparnas En himla många program minns jag som galet kul på den tiden, och jag skrattar fortfarande åt den där gymnastiken i Ica-hallen i Potsdam om jag får chansen. Just nu skrattar jag åt New Girl varje kväll, helt galen och därför väldigt rolig serie.

6 svar på ”En humorutmaning”

 1. Tycker det är svårt med humor i böcker, det är sällan det blir bra. Fast är duktigt förtjust i Liftarens guide till galaxen, den har jag fnittrat till många gånger!

  Svara
 2. Buskis klarar jag bara inte av, det blir precis som du säger ganska ansträngt. Det är inte kul. Vad som är kul är New girl, där håller jag med 🙂

  Svara
  • New girl är kul mycket just för att det inte är ansträngt alls, det känns helt hämningslöst och ofta skrattar jag över oväntade saker vilket känns väldigt ovanligt med sit coms.

   Svara
  • Testa! Avsnitten är 20 minuter långa och jag fastnade rätt omgående så du behöver inte investera så mycket tid för att se om det passar. Och fastnar du så är det rätt överkomligt att sätta sig och se ett (eller sju) 20-minutersavsnitt 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.