Skuggan av ett liv

Det händer att jag gör undantag. För böcker trots att de handlar om cancer. För böcker trots att de är biografiska och handlar om författare. Jag gillar ju författare men jag behöver inte veta så mycket om dem. Men så är de ibland Virginia Woolf och ibland handlar böckerna om Hilary Mantel och så säger någon att den är fantastisk. Och det är den. Skuggan av ett liv är fantastisk, och väldigt sorgesam.

Hilary Mantel använder sin fenomenala formuleringsförmåga till att måla fram en barndom som var ganska ensam och utsatt men på intet sätt traumatisk. Hon berättar om sjukdom och barnlöshet på ett sätt som verkligen skär i hjärtat. Det här är intressant och läsvärt långt bortom min besatthet för Wolf Hall. De hör inte ens ihop.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
SKUGGAN AV ETT LIV
Författare: Hilary Mantel
Förlag: Weyler förlag (2015)
Översättare: Marianne Mattsson, originaltitel: Giving up the ghost
Köp t.ex. hos Bokus, Adlibris
Andra som skrivit om boken: Kulturkollo, Lyrans noblesser, Beroende av böcker[/su_note]

4 svar på ”Skuggan av ett liv”

    • Den är tillbakalutat sorglig, Hilary Mantel berättar sin historia om sjukdom och barnlöshet med avslappnad inställning och humor. Det är inte så att jag gråter men det känns i hjärtat. Det är en bra översättning så jag tycker definitivt att du kan välja den svenska.

      Svara
  1. Jag läser inte gärna biografier men när jag såg författaren berätta om hennes bok på tv så kände jag att jag bara måste läsa den och skrev upp boken.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.