21 april 2024

Ökenbrevet

Det är ett välkänt faktum att jag fascineras av bibelberättelsen i olika skepnader och kläder. Här är det Göran Tunström som berättar historien om Jesu uppväxt, hans sökande efter vägen.

okenbrevet_113wGöran Tunström mänskliggör Jesus, följer oss bakom berättelsen om och masken framför. Ökenbrevet är en tolkning av hans sökande efter kallelsen, efter tron, hans väg bort från föraktet för världen, och jag tror på allt. Ökenbrevet ligger sig väldigt nära skriften. Över huvud taget är Ökenbrevet en lärd bok, en bok som kan sin bibel, kan sin Jesus och gör sitt försök till tolkning på ett nytt och personligt sätt.

Jag tycker mycket om Göran Tunströms sätt att skriva, det lätta men lärda språket, det på djupet gående med det komplexa. Jag tycker mycket om Ökenbrevet. Och jag kan inte sluta fascineras av hur bra det ofta blir när bra författare ger sig på att tolka bibeln.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
ÖKENBREVET
Författare: Göran Tunström
Förlag: Bonniers (1978)[/su_note]

2 tankar på “Ökenbrevet

    1. Intressant, ska undersöka Boken närmare men väntar nog på ditt slutgiltiga utlåtande innan jag ger mig på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.