En inspirerad tisdagsutmaning

Temat för veckans Kulturkollo-inlägg är inspiration. Filmer inspirerade av böcker och böcker inspirerade av verkligheten och sånt. Jag har redan skrivit om fiktion om avrättningar, bödlar och Smokey Nelson och på söndag bjuder jag på en högintressant och högaktuell intervju om att skriva om en verklig ort och vilka konsekvenser det får när den blir fiktion. Däremellan kommer mina Kollo-kompisar bjuda på diverse spännande inlägg i ämnet. Nu till veckans tisdagsutmaning:

Finns det en berättelse ur ditt liv som du skulle vilja göra bok/film/teater/konst av? Hur skulle du vilja att den framställdes eller framfördes?

Jag tror att alla människor bär på berättelser som förtjänar att berättas. Vardagliga små sagor för alla att känna igen sig i. Jag har en del saker som jag själv skulle vilja skriva om, upplevelser av situationer och känslor snarare än dramatiska händelser. Så är det med konst också, under de perioder jag målat har jag målat abstrakt och försökt fånga en känsla snarare än en bild av verkligheten. Och därför skulle alla berättelser ur mitt liv tvunget skrivas eller göras av mig, de är inte direkt kioskvältarmaterial…

Vilken bok vill du se på teaterscen eller vita duken (eller i någon annan form)?

Det är ju svårt att tro att jag skrivit de här frågorna själv med tanke på hur stora problem jag har med att besvara dem 😉 Jag skulle gärna se Fangirl som film/tv, det skrev jag redan häromdagen. Källan som jag läste ut i helgen och inte hunnit recensera tror jag också skulle kunna bli en bra film.

2 svar på ”En inspirerad tisdagsutmaning”

  1. Haha, jag tror att mitt liv redan finns på film i och med Solsidan. Mia Skäringers chockartade upplevelse att flytta ut i en välbeställd förort hade kunnat vara min. Men man vänjer sig… 😉

    Svara
    • Skönt att höra, fint också då att Mia Skäringer finns och kan hålla i handen när det blir som allra mest absurt 😉

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.