13 april 2024

Seriefantaster, Avengersälskare, Thorexperter – förenen eder och HJÄLP mig!

thor3Jag har, som så ofta, fått en projekt-idé. Jag är som alla trogna läsare vet intresserad av religion och framförallt omformateringar av religioner och dess gestalter. Idén som drabbat mig är att jag förstås måste läsa Marvel-serier om Thor för att kunna göra en jämförelse med hur filmerna framställer sagan och karaktärerna (främst Thor och Loke) och sen naturligtvis försjunka i böcker om ”originalmyterna”. Allt detta kommer att utmynna i något väldigt spännande framåt hösten.

Men för att kunna göra det så behöver jag hjälp av dem av er som vet mer än mig om Marvel-världen (= väldigt, väldigt många människor, nästan alla faktiskt). Jag har försökt ta reda på hur Thor-serierna började och var de befinner sig idag för att få någon sorts pejl på vad det är jag ska införskaffa för att kunna ro mitt projekt i land. Men det är väldigt, väldigt förvirrande. Kan ni hjälpa mig?

Finnes: en villig läsare som tyvärr enbart besitter begränsade Marvel-kunskaper. Hon har sett filmerna men så mycket mer är det inte.
Önskas: en introduktion till Thor-seriernas värld – vilka album/historier bör jag börja med och vad får jag inte missa? Eftersom jag läst ytterst lite serier i vuxen ålder får ni också gärna tipsa mig om sånt som jag bör läsa innan jag ger mig på Thor om det finns såna måsten.

2 tankar på “Seriefantaster, Avengersälskare, Thorexperter – förenen eder och HJÄLP mig!

  1. Jag kan inte svara på det här men jag vidarebefordrade länken till en serieexpertkompis på Facebook 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.