Emma approved

emma approvedDet är Boktimmens fel (och med fel menar jag förtjänst) alltihop. Att jag de senaste dagarna tryckt i mig ännu en serie från Pemberley digital (såg Lizzie Bennet diaries för två år sen). Att jag ännu en gång påmints om hur mycket jag tycker om Emma. Att jag än en gång fått kära ner mig i mr Knightley, som ju utan minsta tvekan och konkurrens, är min favorit bland Austenmän.

Nu har jag lagt tre dagar/kvällar på att hetstitta på Emma approvedYouTube och det är inte ansträngande alls. Ibland blir det lite för segdraget och för mycket prat och jag får känslan av att jag bara tittar för att någon gång komma fram till slutet. Men det är gulligt också. Jag gillar Emma, jag gillar Harriet som förvisso är rätt naiv men hon är också väldigt kompetent (för första gången i en Emma-tolkning). Och så Alex Knightley (eller egentligen samspelet mellan Emma och Alex för Knightley utan Emma vore ju inte särskilt spännande) då.

72 korta avsnitt som rekommenderas varmt för den som vill se en klassiker på ett nytt sätt, och ett nytt sätt som funkar alltså. Helt och hållet Fiktiviteter approved.

 

4 svar på ”Emma approved”

  • Jag älskar ju som sagt alla varianter av Emma, och mycket för att det finns så många karaktärer att tycka om.

   Svara
 1. Vilket fint tips! Jag älskar Emma och är givetvis betuttad i mr Knightley. Det där med korta avsnitt låter ju också fint. Har ju så svårt att få till tittande på långa saker.

  Svara
  • Då är det här perfekt för dig! Avsnitten är bara några enstaka minuter, men varning utfärdas härmed för att det inte är helt lätt att avhålla sig från att se ett till, och ett till och… 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.