En enda hemlighet

en-enda-hemlighetJag är förtjust i Simona Ahrnstedts böcker, gillade de historiska och blev väldigt positivt överraskad (hon bytte ju tid helt och hållet, hur kunde jag vara annat än orolig) av förra årets En enda natt.

En enda hemlighet fortsätter berätta historien om familjen de la Grip, och gör det på ett lättläst och engagerande sätt. Isobel är huvudperson i den här berättelsen tillsammans med lillebror de la Grip, Alexander. Och Isobel är intressant med sitt patos och sin världsförbättrarönskan, den som leder till att hon lätt dömer. Och så gillar jag den där svåra relationen till mamman. Isobels mamma är verkligen smärtsamt horribel.

Det jag har svårt för är sexet, inte i sig men jag tycker att det blir för mycket. Sexet är välskrivet och dessutom problematiserat på ett sätt som det annars sällan är (och då tänker jag inte bara på Fifty shades), och det gillar jag. Men det är för mycket sex och för lite handling för min smak. Jag är helt med på att de behöver ligga lite med varandra, men de hinner inte göra så mycket annat tillsammans och jag saknar det. Jag vill känna dem lite bättre efter en hel bok.

En enda hemlighet är helt ok men inte lika bra som En enda natt. Att jag kommer läsa vidare i serien är dock en självklarhet.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
EN ENDA HEMLIGHET
Författare: Simona Ahrnstedt
Förlag: Forum (2015)
Del 2 i en serie. Del 1: En enda natt
Köp t.ex. hos Bokus och Adlibris.[/su_note]

6 svar på ”En enda hemlighet”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.