13 april 2024

De där utmaningarna som inte är utmaningar

Jag har ju helt struntat i det där med utmaningar i år och ägnar mig bara åt inspiration, låtsas jag. Men skämt å sido så funkar det faktiskt, jag har helt lyckats undvika stressen men har hittat en hel del spännande genom mina tre icke-utmaningar.

utanför normenDen första är Läsa utanför normen med Kulturkollo. Där är tanken att lämna min egen bekvämlighetszon när det gäller läsning och testa nytt. Hittills har jag läst flera svenska deckare varav den första var Medan mörkret faller av Anna Lihammer. Jag har läst fantasy (Half a king av Joe Abercrombie och Mördarens lärling av Robin Hobb var först ut men det har blivit en del också efter dem). Jag har hävt i mig chic-lit, bland annat  riktigt fantastiska Here’s looking at you av Mhairi McFarlaine. Jag ska inte låtsas som att jag älskade all chick-lit jag läste, men en pärla är ändå fint och allt annat jag läst i denna utmaning, ursäkta inspirationsickeutmaning, har varit förstklassigt.

Den andra icke-utmaningen är Boktolvan som i år saknar tidsgräns. Jag ska läsa tolv böcker som utspelar sig eller är skrivna i andra delar av världen än de jag vanligen läser om. Böcker jag hittills hunnit läsa är: True murder av Yaba Badou , Allt går sönder av Chinua Achebe, Floden mellan bergen av Ngugi Wa Thiong’O och Ett arabiskt vemod av Abdulleh Taïa. Väldigt läsvärda böcker allihop!

Avslutningsvis har jag en lista, i ständig förvandling, med feministisk och normbrytande litteratur som jag vill läsa. Från den har jag läst  klassiska och fantastiskt bra Under det rosa täcket av Nina Björk och redan nämnda Ett arabiskt vemod av Abdulleh Taïa.

Helt godkänt för tre icke-utmaningar tycker jag. Är särskilt nöjd med att jag lyckats hålla det till kravlös inspiration. Hur går det för dig med utmaningar och icke-utmaningar?

2 tankar på “De där utmaningarna som inte är utmaningar

  1. Jag är inte med i någon uttalad utmaning, men har två ambitioner med läsningen i år. Den ena, och mest påtagliga, är att hänga med i bokcirkeln på jobbet. Sedan starten i höstas har vi läst 6 böcker, och jag har hunnit med allihop. (Bästa bok hittills: Min pappa Ann-Christine). Den andra ambitionen, eller riktningen, i min läsning är att lite blygsamt bredda mig genom att läsa författare eller genere som jag inte läst förut. När det gäller författare kommer jag ha fokus på svenska. Har precis avslutat en bok av Henning Mankell (ny författare) och läser en kristen roman (ny genere).

    1. Det är alltid roligt att testa lite nytt, oavsett om det gäller författare eller genre. Bokcirklar tycker jag (som du vet 😉 ) är svårt, jag blir så stressad av den där deadlinen, så jag är mäkta imponerad över att du hängt med. Och visst är Roxbergs bok bra, mycket tänkvärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.