Källan

kallanDe sista 200 sidorna i den här boken läste jag under två eftermiddagstimmar när jag borde lagat middag till barnen. För att jag inte kunde låta bli. För att den grep mig och drev mig djupare och djupare in. När boken sen tog slut och släppte loss mig mådde jag illa av ansträngningen.

Källan är väldigt mycket känsla och stämning. Ruths känslor när hon återvänder till huset efteråt. När han är död och hon kan vara den som gjorde det. Mina känslor när allt faller på plats, gud så ont det gör. Stämningen som får mig att tänka på Tjänarinnans berättelse, Carhullan army och In i skogens djup. Regnet som slutat falla över England, men som fortsätter hålla källan full och marken grön runtomkring. Försöken att förstå varför. Rädsla, hat och tillbedjan. Ingen att lita på, inget att tro, inget att hoppas.

Källan är inte en läsupplevelse jag fick gratis, den kostade en hel del att läsa. Men det var det värt. En av vårens alla bästa böcker, en bok jag kommer bära med mig länge, länge.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
KÄLLAN
Författare: Catherine Chanter
Förlag: Brombergs (2015)
Översättare: Helena Ridelberg, originaltitel: The Well
Köp t.ex. här eller här.[/su_note]

2 svar på ”Källan”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.