16 april 2024

Sommaren jag blev vacker

sommaren-jag-blev-vackerJag har länge låtit bli att läsa den här boken eftersom titeln är så utomordentligt fånig. Till slut tänkte jag att jag fick lov att övervinna mina ytliga fördomar eftersom alla säger att den är så bra. Så jag läste, men jag tycker fortfarande att titeln är superfånig.

Vad tycker jag då om innehållet när jag gett den en chans? Helt ok. Jag gillar miljön, jag gillar de vuxna och deras anade komplexitet. Däremot gillar jag inte Belly, alls. Och så har jag svårt för Conrad vilket nog inte riktigt är meningen. Jag tror att jag hade gillat det här mer om jag varit yngre. Det här är mer av ungdomsbok än crossover. Men jag har ändå redan läst vidare i serien och då av den enkla anledningen att jag hört folk säga att den tredje boken är den allra bästa. Jag har aldrig påstått att jag inte är lättledd. Nästa recension kommer på onsdag.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
SOMMAREN JAG BLEV VACKER
Författare: Jenny Han
Förlag: B. Wahlströms (2010)
Översättare: Lina Erkelius, originaltitel: The summer I turned pretty
Första delen i en serie
Köp t.ex. hos Bokus eller Adlibris
[/su_note]

5 tankar på “Sommaren jag blev vacker

    1. Ja, det är fint. Jag tror absolut att du kan leva utan att ha läst, men det kan vara ett tips till en sån där lat dag när en behöver en bok utan motstånd 🙂

  1. Jag har nu läst alla tre böckerna och avskyr dem. Innerligt. Jag tycker att de är banala harlequinpastischer. Karaktärerna är endimensionella och otrevliga. Man fastnar inte för något alls. Jo. Möjligen att de inte ens har sex, i tre hela böcker! Det är fantamig skickligt!

    1. Underbar sågning! Jag är ju lite mildare inställd eftersom jag tyckte så mycket om del två där jag tycker att smärtan och sorgen känns på riktigt (möjligen kan delar av min positiva reaktion bero på att jag själv levde väldigt nära cancer och förlust när jag läste just den boken). I övrigt är det som du säger svårt att fästa sig vid, eller ens tycka om, någon av karaktärerna – de är rätt otrevliga allihop. Helt ok läsning för mig, men jag tillhör nog inte målgruppen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.