21 april 2024

Ingen sommar utan dig

ingen-sommar-utan-digIbland får en ögonblicklig betalning för sin envishet. När jag läste och inte blev djupt förälskad i Sommaren jag blev vacker borde jag väl logiskt sett ha slutat bry mig om de här människorna. Men jag är lättpåverkad ibland och jag har förstått att många gillar sista boken i trilogin bäst så jag framhärdade. Och vilken jäkla tur det var!

Ingen sommar utan dig är ganska genommörk. Visst är det fortfarande sommarlov och sommarhus och första förälskelsen. Och visst är Conrad fortfarande galet surmulen och visst är Belly fortfarande irriterande… Bellysk. Men den här gången är de så tilltufsade och sönderslagna att de har anledning och jag känner med dem. I hjärtat. Ingen sommar utan dig är på riktigt och den är en skildring av sorg som jag sällan sett en ungdomsbok våga vara. Alla är så ledsna och förstörda och det finns ingen egentlig väg ut ens på slutet. Det är som verkliga livet helt enkelt. Jag gillar det. Och att Belly verkar resa sig upp där mot slutet. Om bok tre är den bästa i trilogin kommer den vara fantastisk.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
INGEN SOMMAR UTAN DIG
Författare: Jenny Han
Förlag: B. Wahlströms (2011)
Översättare: Lina Erkelius, originaltitel: It’s not summer without you
Del 2 i en serie. Del 1: Sommaren jag blev vacker.
Köp t.ex. hos Bokus och Adlibris.
[/su_note]

2 tankar på “Ingen sommar utan dig

  1. Jag kom aldrig längre än genom bok ett, och det enda jag minns är att jag störde mig nåt oerhört på att huvudpersonen hette Belly. 🙂 Kanske får ge del två en andra chans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.