16 april 2024

Inte en främling

inte-en-framling-41-berattelser-om-identitet-och-mangfaldTeskedsorden, som har gett ut boken Inte en främling, står för något som ligger mig varmt om hjärtat. Att vi alla kan göra något, att vi spelar roll och den minsta lilla sten i bygget är viktig eftersom det är smågruset som stöttar upp de riktigt stora stenarna och husen. Att om vi saknar hinken att ösa vatten över branden med så måste vi använda teskeden, och om vi är många som gör det så släcker vi. Jag behöver påminnelser om det rätt ofta.

Inte en främling består av 41 svenskars vittnesmål om känslor av utanförskap och tillhörighet. Jag älskar bilden av samhällets mångfald som målas upp, och jag avskyr bilden av intolerans, inskränkthet och hat som blir hängande bredvid. Jag gråter en del, ler en del, blir arg och varm om hjärtat, sådär som det brukar bli när jag möter människor.

Mest grips jag av Soraya Posts och Zinat Pirzadehs texter, men var och en av berättelserna ger mig något viktigt. Det är en himla fin bok det här. 

[su_note note_color=”#dafdf5″]
INTE EN FRÄMLING – 41 BERÄTTELSER OM IDENTITET OCH MÅNGFALD
Förlag: Teskedsorden / Norstedts (2015)
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Enligt O[/su_note]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.