16 april 2024

Skräck och stundande semester

Den här veckan är sista jobbveckan före en semester för mig (sen jobbar jag lite och har mer semester framåt augusti), och det märks. Allt är lite segt, lite trött och lite stressat för att få saker och ting på plats innan lugnet sänker sig. Jag läser mina tegelstenar om kvällarna samtidigt som jag utför en mental packning inför nästa veckas stugsemester. Och så måste ju semesterläsningen packas såväl mentalt som på riktigt också, och just nu lutar jag åt att det blir Dan Simmons mastodontiska polarskräck The Terror som får följa med mig (ja, bara en bok för en hel vecka, men herregud människor har ni sett hur tjock den är…).

Och på tal om polarskräck så skrev jag om det på Kulturkollo igår. Som en del av vårt Skräck i sommarnatten-tema som ska pågå fram till och med lördag. 

Veckans tisdagsutmaning lyder i sin enkelhet – Vilket är ditt allra bästa blodisande tips i sommarnatten? En film? En bok? En spökhistoria berättad av någon särskilt skrämmande berättare?. Eftersom jag skrivit om några riktigt läskiga böcker (Evig natt och Kvinnan i svart…) i det där polarinlägget, och eftersom jag tipsar om mina bästa läskiga tv-serier på Kulturkollo senare i veckan känner jag mig ganska tom på tips. Så jag ber er helt enkelt hålla utkik under veckan på Kulturkollo, vi kommer överskölja er med skräcktips! Och så läser jag vidare om kyla och båtar och hemskheter och mystiskt folk hos Dan Simmons så länge.

2 tankar på “Skräck och stundande semester

  1. Vad roligt! Jag ser fram emot era tips på skräckfronten. Det känns som just ”Evig natt” var det sista riktigt blodisande som jag läst, sedan har jag inte riktigt lyckats hitta något lika obehagligt vare sig i film- eller bokväg.

    1. Det är svårt att toppa den. Jag läser som sagt The Terror just nu och redan i början känns det lite som att den kan komma i närheten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.