Och runt mig faller världen

Det är så fasansfullt mörkt inne i den här boken, så svårt att andas och så svårt att hålla ifrån sig. Det är så mycket sorg och saknad och smärta och minnen att jag inte kan säga något om det. Och runt mig faller världen river upp massor av sår. Sånt som jag känner igen, sånt jag inte ens vill tänka.

Värst är kanske det oväntade. Att jag inte visste vad som dolde sig därinne. Jag har den här våren försökt hantera en hel massa. En vän har slukats upp av sjukdom, somnat in och lämnat sina små barn moderlösa. En gammal, men stor och betydelsefull, förlust har väckts igen och bråkat med mig hela våren. Det försöker jag hantera. Och så den här boken som plötsligt finns här och handlar om det. Om att förlora och hantera. Att möta monstret inom sig.

Om jag skulle sammanfatta så finns det tre ämnen som är mitt kryptonit, ätstörningar är ett och det handlar boken en hel del om. De andra två finns där också, men det säger jag inget mer om eftersom jag själv kände att det berikade min läsning att inte veta allt för mycket. 

Det är en oerhört tung bok det här, och fantastiskt vacker. Jag vet inte om jag borde ha läst den, men är glad att jag gjorde det.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
OCH RUNT MIG FALLER VÄRLDEN
Författare: Marit Sahlström
Förlag: Ordfront (2015)
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

4 svar på ”Och runt mig faller världen”

  • Det är hemskt för alla inblandade, men jag tror att sommar och ledigt kommer ge mycket energi och mer ork att ta nya tag. Tack

   Svara
 1. Vilken otroligt hemsk och ändå vacker titel. Speglar kanske boken bra? Jag beklagar verkligen förlusten och hoppas du får tid att komma tillbaka i sommar.

  Svara
  • Den speglar innehållet väldigt bra, hemsk och vacker som boken och som sorgen. Tack, jag tar alla tillfällen jag får till att göra ingenting, det hjälper mot allt möjligt.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.