16 april 2024

De öde fälten

de-ode-faltenFörst måste jag bara få försjunka i det helt galna med att det här är sjunde boken om Ruth Galloway. Sjunde! Och jag har läst dem allihop. I en deckarserie. Sju stycken. Galet! Så, då var vi klara med det.

De öde fälten är precis allt det där jag väntar mig av en Ruth-bok nuförtiden. Det är en gåta med historiska kopplingar (här till andra världskriget), det är personutveckling och komma ikapp sen sist tillsammans med Ruth, Nelson och de andra som kommit att bli viktiga för mig. Och så är det Cathbad förstås, min favoritkaraktär. Det är på tok för lite Cathbad i den här boken, det måste sägas. Där måste det bli bättring till del åtta!

Jag tyckte väldigt mycket om den förra boken, De utstötta, och jag gillar den här också, den hör till de bästa i serien men riktigt till De utstötas nivå når den faktiskt inte (troligen på grund av att den hade väldigt mycket mer Cathbad…). Men det är väldigt bra, gemytligt och berörande. Jag kommer definitivt följa Ruth vidare, i minst tio böcker till om det fortsätter såhär.

Och förresten, hon har nästan slutat vikt-noja. Hurra! Eureka! Och äntligen!

[su_note note_color=”#dafdf5″]
DE ÖDE FÄLTEN
Författare: Elly Griffiths
Förlag: Forum (2015)
Översättare: Gunilla Roos, originaltitel: The ghost fields
Del sju i serien om Ruth Galloway. Del 1: Flickan under jorden, 2: Janusstenen, 3: Huset vid havets slut, 4: Känslan av död, 5: En orolig grav, 6: De utstötta
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.