Några barnböcker

Jag är ju inte bara bokslukare för egen del, jag läser dagligen för två barn också och det här är vad vi ägnat sommaren åt:

spiderwick chronicles

Vi har läst hela Spiderwick-serien. Och Bortom Spiderwick-serien. Vi har sett filmen. Vi har lånat Fälthandboken på biblioteket, och hastigt återlämnat den när vi förstod att det inte alls var säkert att ha den i huset…

Vi har haft en alldeles underbar sommar och nu såhär i efterhand är det ingen som vill kännas vid att allt började med påtvingad läsning eftersom jag ville läsa Holly Black och ungarna inte förstod sitt eget bästa förrän första kapitlet var genomläst. Jag kommer låta det passera utan någon ”vad var det jag sa”-dans, men lita på att jag kommer använda det som argument nästa gång påtvingad läsning är nödvändig.

Annat jag och vi läst:
Herr Grums – honom börjar jag tröttna en smula på och möjligen barnen också…

Odd och frostjättarna – läste jag själv och den var verkligen inget utöver det vanliga. Jag tänkte att den skulle vara i klass med min bästa Gaiman – Coraline – men det var den ju inte. Han är fascinerande ojämn herr Gaiman.

7 svar på ”Några barnböcker”

 1. Jag förmodar att det är ett bra betyg till Spiderwick-serien då? Eftersom ni läste rubbet det vill säga. Jag och min äldste son (åtta år) har sneglat på Spiderwick-böckerna ett par gånger. Verkar passa en fantasy-älskande kille i den åldern bra. Jag såg filmen för några år sen och gillade, kanske dags att ge sig på böckerna då! 🙂

  Svara
  • Ett väldigt bra betyg, min åttaåring och nioåring har nog aldrig fastnat för något så mycket tillsammans tidigare. Och de är en riktig fröjd att läsa högt. De tre i serien Bortom Spiderwick är dock inte alls lika bra, vi har läst dem men ingen var riktigt lika förtjust. Jag tror absolut att ni skulle gilla Spiderwick, testa!

   Svara
 2. Ålrajt! Skickat efter Vättar i väggen nu, ser fram emot lite läsmys på kvällarna med troll och oknytt ett tag framöver. Tack för tips!

  Kan bara instämma vad gäller Odd och frostjättarna för övrigt. Sonen gillade men jag tyckte den kändes rätt meh.

  Svara
  • …som vuxen och det finns inget som kan få mig att tycka så! 😀 Jag är överlycklig över att ha fått läsa serierna och jag högläste dem för min lillasyster (nu 13 år), då yngre! (:

   Svara
   • Host: …inget som kan få mig att INTE tycka så… (Jag försöker kommentera med mobilen och det går verkligen jättebra när mobilen hjälper mig att skicka kommentarerna för tidigt.)

    Svara
    • Spiderwick är fantastiskt för alla åldrar, skulle definitivt läst själv om jag inte vunnit över barnen 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.