16 april 2024

Lola and the boy next door

lola-and-the-boy-next-doorJag läste de här böckerna i lite fel ordning, men det gör inte så mycket. I första boken reser Anna till Paris och hittar sin väg och Etienne, i den tredje boken hittar Isla sin självkänsla och Josh. Här är det Lola som kämpar med att förstå att hon är bra precis som hon är, och med att fatta att hon är kär i grannkillen. Det är tre helt bedårande böcker som dessutom försöker vara något djupare och lyckas. De säger faktiskt alla viktiga saker som en behöver ta till sig och fatta i den åldern (och som 37-åring också för den delen).

Jag kan inte på något sätt säga att jag har en favorit bland böckerna, det jag kan säga är att jag älskar Stephanie Perkins sätt att skriva, den där otvungna humorn, dialogerna och de där karaktärerna som jag egentligen borde störa mig på för att de är för perfekta men som jag älskar på riktigt. Jag önskar att det fanns fler av de här böckerna och jag lovar heligt att läsa allt jag kommer över av Perkins i framtiden.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
LOLA AND THE BOY NEXT DOOR
Författare: Stephanie Perkins
Förlag: Usborne (2011)
Del 2 i en serie. Del 1: Anna and the french kiss, del 3: Isla and the happily ever after
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.